Приключи първият етап по програмата "Детско полицейско управление", в която участват възпитаници на ОУ "Проф.Марин Дринов" СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик

Приключи първият етап по програмата "Детско полицейско управление", в която участват възпитаници на ОУ "Проф.Марин Дринов"

Написана от  Вторник, 29 Юни 2021 08:27
Приключи първата обучителна година за третата група деца доброволци,
включени в Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“. В нея участват 120 ученици от пет училища от областта: СУ „Георги Брегов“ - гр. Пазарджик, ОУ „Проф. Марин Дринов“ - гр. Панагюрище, СУ „Александър Иванов – Чапай“ - гр. Белово, СУ„Св. Климент Охридски” - гр. Пещера, СУ „Васил Левски“ - Велинград.
Стартът на Програмата за тази група деца бе даден през октомври 2020 г.. Въпреки спецификата на учебната година, произтичаща от ограниченията поради разпространение на COVID-19, и многократното преминаване в дистанционна форма на обучение, занятията по Програмата се реализираха, съобщих от пресцентъра на Областна дирекция на МВР. Оттам уточняват, че това е станало, тъй като темите по модулите „Безопасност на движението по пътищата “ и „Оказване на първа долекарска помощ“ са били специално разработени и проведени дистанционно. Присъствено са реализирани атрактивните часове на теми „Събиране на следи и веществени доказателства“, „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, „Вредата от алкохола“, „Вредата от тютюнопушенето“, „Използване на служебни кучета в полицейската дейност“.
С цел социализация на децата и осигуряване на възможността за контактуване с връстници, което бе ограничено предвид противоепидемичните мерки, както и с цел да придобият умения за правилно общуване и работа в екип, в ОДМВР-Пазарджик се планира провеждането на летен лагер с доброволците в планината.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси