Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Задържаха 21-годишния И.Б. от Панагюрище по досъдебно производство за ПТП

Написана от  Сряда, 31 Март 2021 13:33
 
21-годишен водач на лек автомобил, марка „Субару“, причинил пътнотранспортно произшествие в центъра на гр. Панагюрище,
е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура - Пазарджик за катастрофа, при която са нанесени значителни имуществени вреди  – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква А във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.
 На 30 март 2021 г., около 2 часа бил получен сигнал на тел. 112 за пътен инцидент в централната част на гр. Панагюрище.  Установено било, че лек автомобил, марка „Субару“, се е блъснал последователно в три паркирани коли, врязал се във витринно стъкло на магазин за дрехи и офис. Водачът на автомобила – И.Б., на 21 г., не изчакал пристигането на органите на реда, напуснал местопроизшествието и се укрил.
Малко по-късно, след получаване на сигнал за случилото се, полицаите открили изоставения автомобил „Субару” на пътя за близкото село Панагюрски колонии, обл. Пазарджик 
По документи собственик на колата е И.Б.
Под ръководството на Районна прокуратура – Пазарджик – Териториално отделение – Панагюрище се извършват активни процесуално – следствени действия - разпити на свидетели, иззет е автомобилът, назначена е техническа експертиза на видеоматериали, установени са и лицата, които са пътували в колата и др.
И.Б. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават, като предстои той да бъде привлечен като обвиняем и да се прецени за вземане на съответната мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор. 
ИЗТОЧНИК
Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
31 март 2021 г.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино