Пътната обстановка е динамична на територията на област Пазарджик, но всички пътища са проходими

Написана от  Неделя, 14 Февруари 2021 11:28
Снеговалеж има на територията на цялата област. Пътната обстановка също е динамична,
но са предприети мерки за своевременна реакция при възникнали усложнения. Още от вчера сутринта по пътната мрежа в региона са извадени допълнителни патрулиращи екипи, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазардджик. Поддържа се активна комуникация с представителите на Областно пътно управление, областната и общинските администрации, съседните областни дирекции.
Естествено повечето усилия през изминалата нощ бяха насочени към осигуряване на проходимост на АМ „Тракия”. За няколко часа беше спряно цялото движение на МПС в участъка, обслужван от ОДМВР-Пазарджик. Тази мярка целеше да подпомогне почистването на магистралата както на Пазарджишка, така и на съседните територии. В малките часове движението за леки автомобили беше възстановено, а тази сутрин поетапно се възстановява и движението на тежкотоварни автомобили.
Допълнително наблюдение и активен контакт със снегопочистващите фирми се извършва и в районите на основните пътища Белово-Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Пещера-Батак, Пазарджик-Панагюрище, Варвара-Велинград, Велинград-Сърница. Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Батак-Доспат.
Съветваме водачите да пътуват само ако това е наложително. Ако тръгват на път да проверят изправността на автомобилите си, да са оборудвани задължително с подходящи за сезона гуми, ако е необходимо с вериги, с достатъчно гориво и средства за комуникация.
Наслаждавайте се на чудесната зимна картина, но не предприемайте рискови пътувания, съветват от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик! Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси