Всички реки в област Пазарджик са с повишени нива, но обстановката е спокойна. Шофьорите да са по-бдителни

Написана от  Вторник, 12 Януари 2021 12:35
Спокойна е обстановката на територията на област Пазарджик. Заради непрекъснатите валежи от дъжд, а по високите райони и от сняг,
на територията на целия регион ежедневно са извършва мониторинг на състоянието на реките, водните басейни, пътната мрежа от служители на РДПБЗН и ОДМВР-Пазарджик. В нашата област през изминалото денонощие обстановката е спокойна, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик
Екипи на пожарната са оказала съдействие в отводняване на мазе в къщи в село Дорково, приземен етаж на заведение във Велинград. Тази сутрин пожарникари са отводнили приземен етаж на къща в село Света Петка и приземен етаж на обществена сграда в Пазарджик.
Всички реки в областта имат повишени нива, а Стара река в района между селата Исперихово и Козарско е излязла извън коритото и е заляла земеделски площи. Няма опасност за хората или жилищните сгради.
През изминалата нощ най-големи количества дъжд са паднали в района на велинградското село Цветино – 52 л/км.м и пазарджишкото село Паталеница - 45 л/кв.м.
Екипите на охранителна и пътна полиция осъществяват патрулиране в районите на основните пътища, за да не се допускат инциденти.Шофьорите да внимават, защото
 водната маса не може да се абсорбира навреме от почвата или приеме от отводнителните шахти и една част остава на повърхността, в това число и по пътищата. Това създава риск от аквапланинги или загасване на автомобилите, ако през въпросните места се преминава с по-високи скорости.
Особено внимание за шофиране в районите на АМ „Тракия”, пътя Белово-Пазарджик-Пловдив в района около Септемврийско ханче, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Стрелча, Пазарджик-Пещера -Батак, Варвара-Велинград.
В дефилетата има риск и от паднали камъни, затова, ако пътувате и станете свидетел на паднала скална маса, незабавно подайте сигнал на телефон 112, за да бъдат незабавно предприети действия за нейното отстраняване от пътното платно.  
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси