За грабеж на чанта с 13 526 лева Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем 41-годишен мъж

Написана от  Четвъртък, 17 Декември 2020 11:15
Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем Н.П., на 41 г., че на 10 декември 2020 г. e отнел
чужда движима вещ в големи размери – едни брой синя полиетиленова чанта с намиращи се в нея документи и сумата от 13 526 лева, от владението на 61-годишна жена, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – престъпление по чл. 199 ал. 1 т. 1 от Наказателния кодекс. 
На 10 декември 2020 г., е бил подаден сигнал на тел. 112 за извършен грабеж спрямо 61- годишна жена, касиер в частна фирма, занимаваща се с фармацевтична дейност. Установено е, че пострадалата вървяла по улицата, като била проследена и нападната от обвиняемия Н.П. Той издърпал от ръцете й чантата, в която имало 13 526 лв. в банкноти с различен номинал, рецептурни книжки и фактури.
Обвиняемият е бил задържан след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на  сектор „Криминална полиция“ при РУ – Пазарджик под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик.  Част от паричната сума е била открита и иззета. Н.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 
Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси