Телефонните измамници пак се активираха.ЗАПОМНЕТЕ - полицията никога не иска пари или ценности за осъществяване на действията си!

Написана от  Вторник, 08 Декември 2020 15:03
Полицията апелира към възрастните хора и техните по-млади близки и роднини да бъдат внимателни
за евентуални опити за телефонни измами. Призивът на органите на реда в областта е продиктуван от наличието на два опита за телефонни измами в Панагюрище и Велинград през изминалия уикенд. Извършителите използват добре познатата до момента схема, като се представят за служители на полицията, които извършват акция за залавяне на група от телефонни измамници. За да засилят ефекта върху нищо неподозиращите пенсионери, те им казват, че домът им се наблюдава и може да попаднат в капан. За това е необходимо да съдействат на полицията, като предоставят наличните си пари, ценни предмети и вещи за целта на залавянето.
За радост и двата опита се оказали неуспешни. От Областната дирекция на МВР в Пазарджик информират всички граждани на областта , че полицията никога не иска от гражданите пари или ценности за осъществяване на своите действия. Бъдете внимателни и никога не се доверявате на непознати. Ако нещо ви безпокои се обадете на вашите близки, роднини, приятели, на кварталния полицай или на телефон 112.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси