Мярка "задържане под стража" за двама мъже, отглеждали канабис в местност край с. Поибрене

Написана от  Вторник, 06 Октомври 2020 15:13
По искане на Районна прокуратура – Панагюрище съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“
спрямо А.Т., на 51 г., и М.И., на 30 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 2 октомври 2020 г., в землището на село Поибрене, община Панагюрище, област Пазарджик, в съучастие, без надлежно разрешително са държали зелена листна маса с общо брутно тегло – 67 килограма, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на марихуана – престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 1 вр.чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс,
както и затова, че на същата дата и място, в съучастие, са отглеждали 547 броя растения от рода на конопа - канабис, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните  вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.
По делото е установено, че двамата обвиняеми отглеждали растенията в нива, която се намирала в землището на с. Поибрене, в местността Чукурловица. Мястото било труднодостъпно. Установено е, че наблизо е било извършвано и самото сушене на готовите за това растения, Двамата обвиняеми са били задържани при Специализирана полицейска операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОД на МВР – Пазарджик.
Определението на Районен съд – Панагюрище подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик. 
ИЗТОЧНИК:
Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси