На пътя животът е с предимство, е мотото на инициативите, посветени на Националния ден за безопасност на движението по пътищата СНИМКИТЕ са предоставени от пресцентъра на Областна администрация - Пазарджик

На пътя животът е с предимство, е мотото на инициативите, посветени на Националния ден за безопасност на движението по пътищата

Написана от  Понеделник, 29 Юни 2020 13:42
Държавни и общински институции от област Пазарджик - членове на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата,
се включват в отбелязването на Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“,като в днешния ден са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.
Две изображения на тема „Пътна безопасност“ са поставени на билбордове от Областна администрация - Пазарджик в подкрепа на инициативата. Те фокусират вниманието на преминаващите пешеходци и водачи на МПС в централната градска част на Пазарджик и на изхода на града в посока София.
През тази година институциите съсредоточават усилия около 4 ключови теми, свързани с безопасността на движението по пътищата:
1). Опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране;
2). Скоростта; 3).
Важността от поставяне на обезопасителен колан;
4). Безопасността в градски условия и в частност – тази на пешеходците.
За всяка от тях са разработени единни визии, които са предоставени за безвъзмездно ползване на областните администрации, общини и други институции, неправителствени организации и фирми. Със съвместни усилия те се разпространяват в цялата страна заедно с посланията за повече толерантност и безопасност на пътя.
В ситуацията на световна пандемия това е един от подходите да се акцентира вниманието на хората и в частност на пътуващите към темата, без да се инициират събития, които да събират множество присъстващи.
Денят на безопасността на движението по пътищата се отбелязва с различни инициативи в цялата област. Служителите на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Пазарджик провеждат днес специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата от пешеходци, велосипедисти и поведението на водачите към тази група уязвими участници в движението.
По време на операцията се раздават светлоотразителни жилетки и брошури на пешеходците. В общинските администрации и държавните институции се провеждат беседи и презентации на служителите, отпечатани и поставени са рекламни материали и брошури за гражданите, разработени и предоставени от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, с които се отправят послания за безопасно движение към широката общественост.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси