Елементи на дарението и Димитър Цоцоррков, председател на Фондация "Лъчезар Цоцорков" и на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД Елементи на дарението и Димитър Цоцоррков, председател на Фондация "Лъчезар Цоцорков" и на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД

С дарение на лични предпазни средства и експресни тестове Фондация “Лъчезар Цоцорков” подкрепя борбата с COVID-19

Написана от  Вторник, 31 Март 2020 14:16
Дарение в размер на 300 000 лева под формата на лични предпазни средства, експресни тестове и финансова подкрепа 
в борбата срещу коронавируса в национален мащаб ще предостави Фондация „Лъчезар Цоцорков“ със съдействието на МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище и подкрепата на Български лекарски съюз (БЛС). 
За да са в максимална полза на медицинските екипи, Фондация „Лъчезар Цоцорков“ и МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще дарят 1000 шлема, 300 костюма със сребърно-йонна защита, 7000 маски за многократна употреба, 1000 литра спирт, както и 10 000 кита за експресно тестване с цел скрининг. 5000 от тези експресни тестове ще бъдат дарени директно на Министерство на здравеопазването на Република България и Националния оперативен щаб за борба с пандемията.
Защитните екипи и останалите 5 000 теста ще бъдат предоставени на лечебни заведения, които посрещат вълната на разпространението на усложнените случаи на пациенти с COVID-19 и са част от болниците, в които има повишен риск от увеличаване на приема на заразени пациенти с влошено състояние. Неизчерпателен списък, към който ще се отправи помощ: УМБАЛСМ „Пирогов“,    УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Света Анна“, УМБАЛ „Свети Георги“, УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ", МБАЛ „Пазарджик, МБАЛ „Добрич“, СБАЛАГ „Майчин дом“, УМБАЛ „Св. Марина“ и др
Това е време, което ни показва, че не само паричните средства са важни за справяне с това безпрецендентно за цялото човечество предизвикателство, а начинът, по който се управляват средствата, екипната работа и доверието между хората и в институциите. Сега е моментът всички българи да сме единни, да спазваме правилата, утвърдени от експертите в Правителството и Световната здравна организация, защото само заедно ще се справим.
 Това заяви председателят на Фондацията и на
Надзорния съвет на "Асарел-Медет" Димитър Цоцорков, като подчерта, че той и екипът му остават верни на девиза
„Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме.
„Ф
ондацията и компаниите, които управлявам, искаме да помогнем с най-необходимото на хората и институциите, които са и ще продължат да бъдат на предни позиции в борбата с пандемията в България. допълни г-н Цоцорков.
.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси