Доброволците за предотвратяване на заразата с COVID-19 в България се увеличават

Написана от  Събота, 28 Март 2020 19:48
 
В 233 общини в България има обучени, подготвени и екипирани доброволци преди всичко за действия
при пожари, защита на населението и предотвратяване на последствията от бедствия и аварии. Всички те са ръководени от кметовете.
Общият брой на доброволците в България е 3 260, които в момента се занимават с приемане и предаване на сигнали от възрастни хора. Това съобщи главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "ПБЗН", по време на брифинга днес в 17 часа по повод ситуацията с коронавируса в България.
Той каза, че все повече физически лица изявяват желание да са доброволци и ще бъде направено всичко възможно те да бъдат включени в борбата за предотвратяване на заразата с коронавирус.
Главен комисар Николов съобщи, че най-голяма необходимост в момента има нужда от доброволчество в 3 основни посоки: за подкрепа в лечебните завадения, за социалните служби и за регионалните здравни инспекции. Необходими са и доброволци, които да се включат в подкрепа на службите на реда, на ГКПП и областните контролно-пропускателни пунктове, допълни главен комисар Николов.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси