Полицаите в област Пазарджик следят дали се спазват противоепидемичните мерки

Написана от  Петък, 20 Март 2020 16:22
Всички дежурни екипи от ОДМВР и Районните управления в област Пазарджик работят активно по изпълнение спазването на мерките,
разпоредени от Министерството на здравеопазването. Дежурни автопатрули от полицейски и младши-полицейски инспектори, служители на звената за опазване на обществения ред и „Пътна полиция” обхождат райони и квартали в повечето населени места в цялата област, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР. Оттам уточняват, че полицаите разясняват на гражданите да спазват разпоредените мерки:
да не се събират на едно място; да стоят в домовете си и да излизат навън, ако имат наложителна причина;
да използват лични предпазни средства, когато са навън.
Едновременно с това се следи и за спазване на карантината от лицата, на която тя е наложена според изискванията на здравните власти. Междувременно екипи на „Пътна полиция”, обслужващи АМ „Тракия”, съпровождат на групи чуждестранните товарни автомобили и съдействат за тяхното придвижване до границата със съседните региони.
В централната градска част на Пазарджик патрулира и пеши патрул при отдел „Охранителна полиция” и следи за наличие на струпване на хора и спазването на обществения ред.
Към момента текат и много сериозни и щателни проверки на пазарджишкия квартал „Изток”. На място са 6 автопатрула на полицейския участък обслужващ квартала и техни колеги от РУ-Пазарджик. Два от екипите работят във вътрешността на квартала и разясняват на живеещите как да спазват на наложените здравни мерки. Други униформени извършват проверки на влизащите и излизащи от района граждани – пеш и с автомобили. По този начин се следи и за спазването на 14-днивната карантина на лица, прибрали се от рискови държави, включени в списъка на Министерството на здравеопазването.
Служители от ОДМВР и полицейските управления в Пазарджик, Пещера, Велинград, Септември и Панагюрище оказват съдействие на други държавни органи имащи отношения в дейностите по ограничаване на разпространение на короновирусната инфекция. Поддържа се постоянна връзка в областната и общинските администрации, РЗИ, ОДБХ, болничните заведения, РДПБЗН.  
Уважаеми Дами и Господа, нека запазим спокойствие и разум, да сме отговорни и солидарни при преодоляване на житейските предизвикателства, пред които всеки от нас е поставен ! Нека пазим живота и здравето най-вече на нашите възрастни родители и близки, да направим тези дни на изпитание по-леки за тях !
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси