Южен централен район, от който е част и община Панагюрище, се нарежда на второ място по достъп до интернет. Южен централен район, от който е част и община Панагюрище, се нарежда на второ място по достъп до интернет. oshtepan.com; сн. вдясно - svejo.net

Районът ни втори в страната за достъп до интернет

Написана от  Понеделник, 16 Декември 2013 12:51
Резултатите от проведено изследване за използване на информационно-комуникационните технологии от домакинствата и лицата показват, че през 2013 г. повече от половината домакинства (53.7%) в България притежават достъп до интернет в домовете си, като е отбелязан растеж от 2.8 процентни пункта спрямо предходната година.
Запазва се и тенденцията на растеж в регулярното използване на интернет от лицата, като 51.2% от населението на възраст 16 - 74 навършени години използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично, акцентират още от Националния статистически институт. 
С най-висок относителен дял на домакинствата с достъп до интернет - 64.3%, е Югозападният район, към който принадлежи и столицата. След него се нареждат Южният централен (ЮЦР), в който се включват областите Пазарджик, Хасково, Пловдив, Смолян и Кърджали и Североизточният район, в които малко повече от половината домакинства имат достъп до интернет - съответно 52.7 и 51.5 %. От тенденцията за страната значително изостават домакинствата от Северозападния район, където 42.8 % от домакинствата имат достъп до интернет.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси