Газови уредби в леки автомобили Газови уредби в леки автомобили

Пътните полицаи в област Пазарджик проверяват дали са декларирани газовите уредби в автомобилите. Глобата е 150 лева

Написана от  Петък, 21 Февруари 2020 13:05
През цялата седмица служителите, осъществяващи пътен контрол в област Пазарджик, извършват проверки на автомобилите с монтирани газови уредби,
позволяващи работа на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ. Контролът над водачите и собствениците на автомобили е с цел да се установи дали е спазено изискването при изменение в конструкцията на превозното средство – монтиране на уредба да бъде заявено в Пътна полиция и отразено в регистрационния талон.Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик.
Предвид на множеството желаещи да заявят тази промяна на гишетата в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и цел да се успокоят водачите, от полицията напомнят:
Промяната на данните за вида на горивото се заявява от собственика на превозното средство при извършване на първата промяна в регистрацията не по-късно от 3 години от първоначалната проверка на уредбата по реда на наредбата по чл. 148 ал. 1 от Закона за движение по пътищата.
Съгласно чл. 179 ал. 1 т.3 от Закона за движение по пътищата, собственик или длъжностно лице, което допуска в движение по пътищата пътно превозно средство, чиято конструкция е изменена без съответно разрешение, се наказва с глоба в размер на 150 лева.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси