Прокуратурата привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за кражба на 1300 грама златни накити

Написана от  Петък, 07 Февруари 2020 12:24
ДНЕС Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняеми 27-годишния В.П. и 20-годишния В.Г., че на 4 февруари 2020 г.,
в с. Мало Конаре, област Пазарджик, от частен дом чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване на стъклото на входната врата, противозаконно са отнели чужди движими вещи – 1 300 грама златни накити. До момента те са с неустановена стойност,  Двамата обвиняеми са били установени и задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ на МВР-Пазарджик.
На 4 февруари 2020 г.,  през нощта, в с. Мало Конаре  В.П. и В.Г. се уговорили да извършат кражба в  къща, като знаели, че собствениците са в чужбина. Те разбили стъклото на входната врата и отнели от дома 1 300 грама златни накити. Бил подаден сигнал на тел. 112. На мястото незабавно пристигнала дежурна група при полицейското управление в ОД на МВР-Пазарджик. Извършен бил оглед, иззети са веществени доказателства.
Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик. В Районен съд – Пазарджик е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Разследването по случая продължава, съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси