Пазете се от джебчии, съветват от полицията

Написана от  Четвъртък, 26 Декември 2019 19:51
Всички знаем, че джебчиите използват навалицата около пазарите в дните на големите празници.
Те се сливат с тълпата и, възползвайки се от празничната еуфория, пребъркват джобове и чанти. Гражданите трябва да имат предвид, че джебчиите посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи. Жертви на джебчийска кражба стават и мъже, носещи портфейли и мобилни телефони в задния джоб на панталоните или чантички през рамо. Може да им се противопоставите с предпазливост, грижливо отношение към парите и дискретност.
• Ако носите в себе си голяма сума пари, по-добре ги разделете на няколко части и ги сложете на различни места в чантата или във вътрешни джобове на дрехите си.
• Попаднете ли в навалица – на пазара или в храма, задължително притиснете чантата си отпред, плътно до тялото.
• Ако усетите допир до тялото си или опъване на чантата, обърнете се рязко назад, за да огледате добре нападателя. Ако все пак сте станали жертва на кражба, доброто описание на извършителя ще улесни работата на полицията при разкриване на престъплението.
• За да бъде разкрита или пресечена джебчийската кражба, особено важно е незабавното сигнализиране на полицията – на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление
• Криминалистите, работещи в районното управление, добре познават джебчиите - при своевременно сигнализиране в полицията и добро описание, извършителите могат да бъдат своевременно открити.
Не е изключено да се подвизават и гастрольори от други населени места.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси