По празниците не оставяйте големи суми пари и бижута вкъщи. Спазвайте правилата и внимавайте, ако ви предстои пътуване с автомобил СНИМКИ: архив на oshtepan.com

По празниците не оставяйте големи суми пари и бижута вкъщи. Спазвайте правилата и внимавайте, ако ви предстои пътуване с автомобил

Написана от  Неделя, 22 Декември 2019 18:52
Ако възнамерявате да отсъствате от дома си по време на празниците, вземете мерки,
за да предпазите жилището и ценните си вещи от престъпни посегателства, съветват от полицията. Оттам припомнят:
• Не съобщавайте на много хора, че ще отсъствате от дома си по време на празниците. Предупредете и децата си да не правят това. Не използвайте социалните мрежи като Фейсбук и Туитър, за да информирате, че в момента не сте си вкъщи.
• Ако ще отсъствате няколко дни, не забравяйте да проверите дали всички врати и прозорци са затворени и помолете доверени съседи да наглеждат дома Ви.
• В никакъв случай не оставяйте в жилището си големи суми пари, бижута, скъпи предмети и вещи!

АКО ВИ ПРЕДСТОИ ПЪТУВАНЕ С АВТОМОБИЛ
• В никакъв случай не сядайте зад волана, ако сте употребили алкохол.
• Нека по празниците шофира най-опитният водач. Натовареният трафик в празничните дни не е подходящ момент за усъвършенстване на уменията на неопитни водачи.
• Имайте предвид, че трафикът на превозни средства вероятно ще бъде засилен в посока от града към малките населени места или курортните центрове.
- Не предприемайте рискови маневри и изпреварвания.
• Не се изкушавайте от хубавото време и сухите пътища – спазвайте ограниченията на скоростта и ползвайте предпазни колани. Повече от половината жертви на тежки катастрофи са загинали поради неправилно подбрана скорост. Почти всички, загинали при движение с висока скорост, са били без предпазни колани.
• Пътните полицаи апелират специално към водачите на мотопеди и мотоциклети задължително да спазват ограниченията в скоростта и да ползват предпазни каски.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси