Засилен полицейски контрол по пътищата в област Пазарджик ще има по празниците СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Засилен полицейски контрол по пътищата в област Пазарджик ще има по празниците

Написана от  Събота, 21 Декември 2019 17:29

За да могат предстоящите коледни и новогодишни празници да преминат без инциденти, при добър обществен ред и пожарна безопасност,
структурите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са предприели поредица от мерки.
Сред основните приоритети на всички служители от пътна и охранителна полиция е осигуряване на пътната безопасност. Очаква се много интензивно движение по АМ „Тракия” по посока от столицата към останалите части от страната, както и по главните пътища водещи към Пловдив, Велинград, Пещера, Панагюрище. В тази връзка по тези пътни артерии в рамките на обслужваната територия ще бъдат разположени максимален брой полицейски екипи, в това число и служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Те ще имат за задача да подпомагат движението и да следят за недопускане на автомобилни колони.
Служебните автомобили ще се движат с включена светлина сигнализация. Освен това екипите ще следят и контролират изпълнението на забраната за движение на МПС над 12 тона на 23 декември за времето от 14 до 21 часа и на 26 декември за времето от 12 до 20 часа, съгласно заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“.
В пътните участъци със стеснения поради ремонтни дейности или с въведена друга организация на движението също ще има полицейски екипи, които ще обезпечават пропускателната възможност и при необходимост ще регулират движението.
Автопатрулите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси