Търсят се дарители за възстановяване на църквата в село Алеко Константиново

Написана от  Петък, 06 Декември 2019 08:57
Жители на село Алеко Константиново организират кампания за набиране на средства за възстановяването на храм „Свето Възнесение Христово“, 
съобщиха от Инициативния комитет. През 2007 година керемидите на църквата са свалени по нареждане на кмета на селото под предлог, че ще се извърши реставрация на 160-годишния храм. Като резултат от тази „дейност” вече 12 години село Алеко Константиново е без църква. Хората няма къде да извършват празничните си ритуали – кръщенета, сватби, а също и тъжните – погребенията. Сега около 30 семейства от Алеко Константиново с доброволен труд са се заели с възстановяване на църквата „Свето Възнесение Христово“.
Вече има изработен план. За неотложните строителни дейности, а също и за цялостното изографисване на храма, са необходими средства. С личен труд хората от Алеко Константиново ще се погрижат за строежа, възстановяване на покрива, за почистване на двора. Ако желаете да помогнете, можете да го направите на банковата сметка на църковното настоятелство при храм „Св. Възнесение Христово“, село Алеко Константиново, Пазарджишка духовна околия: IBAN – BG56STSA93000010199699 BIC: STSABGSF. За всеки дарен лев ще бъде даден публичен отчет , съобщават също от Инициативния комитет.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси