Наркооранжерията в Панагюрище Наркооранжерията в Панагюрище СНИМКИТЕ са представени от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик

При пожар в дърводелски цех в Панагюрище разкриха наркооранжерия

Написана от  Събота, 30 Ноември 2019 16:06
Панагюрски полицаи откриха наркооранжерия, маскирана като дърводелски цех. 
Разкриването е станало след пожар в производствено хале, където се е помещавала.
Вчера сутринта в РСПБЗН-Панагюрище бил получен сигнал за пожар в производствено хале, намиращо се в индустриалната зона на града, в близост до пътя за Стрелча. Незабавно към мястото бил насочен екип от огнеборци с противопожарен автомобил, който бързо изгасил огъня. Докато овладявали пожара обаче, огнеборците се усъмнили, че постройката се използва за извършване на незаконна дейност и незабавно уведомили колегите им от полицейското управление. На мястото пристигнали криминалисти, автопатрули и експерти, които бързо установили, че във вътрешността на сградата е обособена нелегална наркооранжерия, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Пазарджик. 
В две оформени лехи с размери 8 на 6 метра били открити 264 саксии с растения в начален етап на развитие и с височина на стеблата между 20 и 40 см. При направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за марихуана с много високо качество. Помещението било оборудвано с уреди за контрол на температурата и влажността, аспирация, кварцови лампи, специални растителни торове за стимулиране на растежа на растенията.

Според разследващия екип, извършил оглед на мястото, растенията били в етап, който предполага готовност за разсаждане и последващо отглеждане до степен за бране и обработка на дрогата. Наемател на помещението и извършител на престъпната дейност е непознатият до момента на полицията Н.Н.-41г.- от Панагюрище. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. От мястото са иззети 264 стръка канабис с общо тегло малко над 1.8 килограма, както и оборудването на оранжерията. По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата в Панагюрище.      
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси