Доброволците от Детско полицейско управление - Панагюрище Доброволците от Детско полицейско управление - Панагюрище СНИМКА: архив на oshtepan.com

ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище отново е част от програмата "Детско полицейско управление"

Написана от  Петък, 01 Ноември 2019 19:07
Започна обучителната година за децата доброволци от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик. 
Днес бе дадено началото и на нова инициатива - взаимни посещения и съвместно провеждане на занятия от деца, участващи в различни детски полицейски управления в целия регион. Това е израз на желанието за сътрудничество, партньорство, обмяна на знания, опит и не на последно място – на приятелство.
Началото поставиха доброволците от детските полицейски управления при СУ „Христо Ботев“ - .Септември и ОУ „П.Р.Славейков“ - Пещера. Децата от двете училища заедно посетиха Районния съд и прокуратура в Пещера. 
С началото на новата обучителна година по Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“ ежеседмично по утвърдени графици се провеждат занятия с доброволци от пет училища: СУ „Христо Ботев“- гр. Септември, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ - Пазарджик, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Велинград, ОУ „П. Р. Славейков“ - Пещера, ОУ „Проф. Марин Дринов“ . Панагюрище. Продължава обучението по модулите: „Безопасност на движението по пътищата“, „Детска полицейска защита“, „Оказване на първа долекарска помощ“, като за тази година е предвидено обучение и по нов модул „Социални умения“, по време на който децата ще се запознаят с актуални теми: „Как по- добре да работим в група“, „Работа в екип“, „Как да общувам с моите връстници“, „Как да се справим с агресивното поведение“.Въведена е и нова тема, която предизвиква голям интерес сред децата- „Опасностите в Интернет“, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Пазарджик.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси