Пътна полиция започна традиционната си акция „Зима”

Написана от  Петък, 01 Ноември 2019 17:28
От днес - Първи ноември, служителите на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Пазарджик и районните управления в областта 
ще проведат традиционната акция „Зима“. Тя се организира всяка година и цели фокусиране на вниманието върху подготовката за зимния сезон, за да се гарантира безопасността в студените дни с ограничена видимост и лоши метеорологични условия. По традиция първите 10 дни са отредени за разясняване и конкретни превантивни съвети за безопасност. В този период с приоритет ще бъдат проверките на велосипедистите и превозните средства с животинска тяга.
Анализите на експертите сочат, че при тези категории участници в движението рисковете от възникване на произшествие на пътя е изключително голяма, особено през вечерите и нощта, като с особена сила това важи за каруците, когато не са достатъчно добре снабдени с необходимите светлоотразители. Ще се акцентира и на движението на велосипедисти по пътища, където е забранено тяхното придвижване и задължителното използване на светлоотразителни жилетки при условия на намалена видимост и през тъмната част от денонощието, припомнят от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Пазарджик. Апелът е и към родителите на младежи, които управляват велосипеди в населените места, да са оборудвани с жилетки, светлоотразители и светлини, за да бъдат забелязвани отдалече от водачите на МПС.
Втората част на кампанията ще от 11 до 20 ноември и тя ще насочена основно към пешеходците. През третия етап, от 21 до 30 ноември, ще се проведе кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси