Полицейската акция “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” ще продължи до 31 октомври

Написана от  Понеделник, 16 Септември 2019 22:54
Започна новата учебна година. В първите й няколко седмици присъствието на униформени и цивилни полицаи
около училищата ще бъде по-осезаемо с цел недопускане на инциденти с ученици, които идват или си отиват от училище. С особено внимание полицейските и младши-полицейските инспектори ще подхождат към инструктажите за осъществяване на стриктен пропускателен режим, както и изправността на средствата за видеонаблюдение там, където са вече изградени, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик.
Предвиждатсе регулярни проверки на питейните и увеселителни заведения за недопускане на малолетни и непълнолетни без придружител след 22 часа, както и за нерегламентирана продажба на тютюневи изделия и алкохол на децата.
С цел ограничаване на предпоставките за пътни злополуки с учащи се, до 31 октомври ще се проведе традиционната акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”.
За периода на провеждането й ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна водачите. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци, с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители. Съвместно с представителите на общините са инспектирани районите около школата и детските градини за изправността на пътната маркировка, наличието на обезопасителни парапети, осветеността на пешеходните пътеки.
Дните от 23 до 29 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност.
Решаваща роля за безопасността на децата все пак имат родителите, които да им припомнят основните правила за безопасно движение на пешеходците, припомнят от полицията.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси