За кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември на общините са осигурени гориво, чували и ръкавици

Написана от  Сряда, 11 Септември 2019 19:58
Представители на институции, фирми, училища, неправителствени организации и доброволци от област Пазарджик ще участват 
в осмото поредно издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ 2019 г.
Днес в Областна администрация - Пазарджик се проведе традиционната работна среща, на която присъстваха представители на всички общини от региона. Областна администрация, РИОСВ Пазарджик и еколозите от общинските администрации координират дейностите по почистване, събиране и депониране на отпадъците в област Пазарджик.
Общините получиха осигурените от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ бонове за гориво – 236 бр., на обща стойност 4720 лв. Всеки един бон е на стойност 20 лв. и могат да бъдат използвани единствено за дейности, извършени по време на кампанията.
Общините са освободени от такси за депониране на отпадъци на регионалните депа на 14 и 15 септември. За деня на кампанията МОСВ осигури общо 2000 чували и 4100 ръкавици, които днес бяха разпределени на всички общини в областта.
           На сайта на доброволческата инициатива www.daizchistim.bg вече са маркирани местата за почистване в деня на инициативата - 14 септември 2019 г. /събота/. Акции ще се проведат във всички общини на областта. Това са паркове, места за отдих, игрища и детски площадки, горски местности, паметници, екопътеки, зелени площи около стадиони, междублокови пространства, язовирни ивици, крайречни зони, пътища до курортни места и емблематични местности за региона ни. Доброволците от региона, които искат да участват в акции по почистване на 14 септември /събота/, могат да получат информация за определените места за чистене, чували и ръкавици от общините по места.
            Кампанията „Да изчистим България заедно" е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.
На 14 септември доброволците в България ще дадат старт на второто издание на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси