Неизправни газови бутилки предизвикаха пожари в домове, в гориста местност пък са унищожени 17 кошера

Написана от  Вторник, 27 Август 2019 15:20
Продължава напрегнатата работа за огнеборците от структурите на РДПБЗН-Пазарджик в региона.
Само през изминалото денонощие екипите са реагирали на 17 сигнала за възникнали пожари или инциденти, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Пазарджик.
Вчера следобед в РСПБЗН-Пазарджик е постъпило обаждане за пожар на балкон от къща. Екипите на пожарната реагирали бързо и огънят бил изгасен. Нанесени са щети в едната от стаите и балкона. Причината за възникване на инцидента е в неизправна туристическа газова бутилка. Спасена е къщата и двамата възрастни пенсионери, обитаващи жилището.
Няколко часа по-късно отново неизправна газова бутилка станала причина за пожар в апартамент в областния град. На мястото били изпратени два противопожарни автомобила с огнеборци, които успели да загасят пожара. Нанесени са щети в жилището, няма пострадали хора. Забравена тенджера върху печка пък е предизвикала пожар в къща отново в Пазарджик. За радост тук не са нанесени сериозни щети по сградата, не са пострадали и хора.
Продължава нерегламентираното палене на сухи треви, стърнища и отпадъци, въпреки предупрежденията на пожарникарите в цялата област. Само през изминалото денонощие екипите са реагирали на 10 сигнала от подобен род.
При инцидент с горящи сухи треви вчера са нанесени щети в частен имот. Малко преди 18 часа в РСПБЗН-Велинград бил получен сигнал за пожар в имот в местността Стражица, собственост на жител на курортния град. Тъй като мястото се намира в гориста местност, незабавно към мястото били насочени два противопожарни автомобила, към които се присъединили лесничеи от ДГС-Алабак с една водоноска и високопроходим автомобил. След около два часа пожарът е изгасен, унищожени са 17 кошера. Благодарение на действията на пожарникари и горски служители са спасени три стопански постройки с птици и зайци, както и 22 пчелни кошера.
За пореден път РДПБЗН-Пазарджик апелира към гражданите:
Не палете огън на необезопасени места, времето е сухо и в комбинация със силен вятър пожарът може да се разрасне за минути до неконтролируеми мащаби. Ако забележите огън или дим на открито, излизащи от сграда или превозно средство незабавно информирайте местната противопожарна служба на телефон 112.    

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси