Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Жертвите на автомобилни катастрофи в България са най-много в Европа

Написана от  Събота, 24 Август 2019 16:37
България се нарежда на първо място по смъртни случаи в пътнотранспортни произшествия.
Това сочат публикуваните преди дни данни на Евростат. Броят на смъртните случаи в пътнотранспортни произшествия в Европейския съюз през 2017 г. е около 25 000 или по 50 на 1 млн. жители, в България жертвите на автомобилни катастрофи са 64 на 1 млн. жители (по данни от 2016 г.).
Сред фаталните случаи най-голям е делът на пасажери и шофьори на леки коли (46%), следвани от пешеходци (21%), мотоциклетисти (15%), велосипедисти (8%) и други форми на транспорт. Според данните на Евростат за инцидентите с мотоциклетисти България не е имала нито една катастрофа с мотоциклетист, която да е завършила със смъртен случай.
Средният дял за ЕС е 23 фатални случая. Делът на смъртните случаи сред пешеходци е най-висок в Румъния (37 на 1 млн.), а най-нисък в Дания (3). Гърция има най-висок дял смъртни случаи, свързани с мотоциклетни катастрофи - 20 на 1 млн. през 2017 г. В България (2016 г.) и в Естония пък делът е нулев.
Пътищата в Северозападна България попаднат сред петте най-смъртоносни в Европейския съюз. В на 1 млн. жители са станали 153 катастрофи с фатален край. Така регионът се нарежда на първо място по този показател.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино