Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Горят около 200 дка дъбова гора край гр.Ветрен, в гасенето участват и огнеборци от Панагюрище

Написана от  Четвъртък, 22 Август 2019 20:03
Сигналът за възникналия пожар край землището на гр.Ветрен е получен на телефона за спешни повиквания-112 около 13.30ч. днес.
По първоначалната информация огънят е тръгнал от сметището край градчето, а оттам през сухи треви и стърнища към близката широколистна гора. Към момента общата площ на пожара е около 200 декара, в това число ниска дъбова гора, храсти и пасища, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Пазарджик.
На мястото са дислоцирани 56 пожарникари от Районните служби „ПБЗН” в Белово, Пазарджик, Панагюрище, Пещера и Велинград оборудвани с 4 противопожарни автомобила и 7 джипа. Редом с тях са 32 служители на РДГ-Пазарджик и ДГС-Пазарджик с 6 джипа. В гасенето са се включили и петима доброволци от гр.Ветрен.
Гасителните действия се затрудняват от силния и бързо сменящ посоката си вятър, сухото време и силно пресечения терен. Работата по локализирането на пожара продължава, уточняват от п
ресцентъра на ОДМВР-Пазарджик
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино