Бум на издадени лични документи в област Пазарджик през юли

Написана от  Четвъртък, 08 Август 2019 20:20
С голяма натовареност работят служителите от сектор „Български документи за самоличност” в ОДМВР-Пазарджик, сектор „Пътна полиция”,
и районните управления в региона, съобщиха от пресцентъра на полицията. През юли тази година са издадени 2474 броя лични карти (с 841 повече от месец юни), 2813 паспорта (с 860 повече от месец юни) и 1226 свидетелства за управление на МПС (с 298 повече в сравнение с месец юни).
Тази по-голяма натовареност е обусловена от летния сезон, през който голяма част от гражданите, които живеят и работят зад граница, се прибират и използват възможността да подменят документите си за самоличност. Успоредно с това са и жителите от областта, чиито документи са с изтичаща валидност пред тази година. Създадена е необходимата организация за ефективното обслужване на всички граждани на гишетата в сектор „БДС” в областната дирекция, в сектор „Пътна полиция” и районните управления във Велинград, Септември, Пещера и Панагюрище. За тяхно улеснение от органите на реда апелират да подготвят предварително необходимите документи, съпътстващи издаването на нов документ за самоличност, като това касае особено децата.
За повече информация относно изискванията и необходимите документи за издаването на лична карта, паспорт или СУМПС могат да посетят и интернет страницата на Дирекция „Български документи за самоличност” на адрес :  https://mvr.bg/dbds
   
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси