Балът на Випуск 2018 в СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище Балът на Випуск 2018 в СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Униформени полицейски служители ще охраняват абитуриентските балове

Написана от  Понеделник, 20 Май 2019 13:54
Предстоят множество празнични дни, в които служителите от полицейските управления в областта ще имат множество ангажименти
по опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите, както и пътната безопасност по време на провеждането на различните тържества.
Едни от най-дългоочакваните са традиционните абитуриентски балове. Те са повод за радост и удовлетворение от завършването на средно образование от страна на младежите, гордост за техните родители и близки, празник на съседи и познати.

За да не бъдат допуснати пътни инциденти с абитуриенти, извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред, от ОДМВР-Пазарджик и районните управления областта са предприети редица мерки.
Проведени са срещи с представители на учебните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете.
 
Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от униформени служители на съответното полицейско управление. В заведенията с абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси, или такива, които нямат отношение към събитието. Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край. За целта служителите ще използват и записваща техника за документиране на извършените нарушения. Водачите на МПС ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и рискови изпреварвания. Ще се следи и за неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя от местата за сядане в автомобилите.
Служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са извършили проверки в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове. Проверени са изправността на средствата за пожарогасене, инструктирани са собствениците и персонала за реагиране при случай на инцидент.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси