Сградата на Общинска администрация-Стрелча и кметът на община Стрелча С.Чачов Сградата на Общинска администрация-Стрелча и кметът на община Стрелча С.Чачов СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Не е имало 20 служители на икономическа полиция по време на оперативните действия в Общинска администрация - Стрелча

Написана от  Понеделник, 15 Април 2019 20:02
По повод продължаващи твърдения от представители на политическа партия за незаконосъобразни действия на полицията
спрямо представител на местната власт в Стрелча, днес от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Пазарджик разпространиха прессъобщение, в което се казва:
"...Считаме за наш дълг да заявим позицията ни на държавна институция, която е призвана и задължена да съблюдава спазването на законите и да работи в името на гражданите.
По въпросния случай служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са извършили действия по проверка на сигнал от гражданинработещ в общинската администрация, който е потърпевш от определени действия спрямо него. Всички дейности на полицейските органи по казуса, преди да бъдат реализирани, са съгласувани с компетентната прокуратура.
Няма и не е имало практика в ОДМВР-Пазарджик, когато се извършват оперативни или процесуални действия, в това число и проверки, да се информират предварително медиите. По време на проверката в сградата на общинската администрация граждани на Стрелча бяха подали информация към регионални и национални медии за случващото се. Поради този факт бе породен големия медиен и обществен интерес към случая.
Докато е извършвана проверката, е разпоредено създаването на такава организация, че да не се прекъсва процесът по предоставяне административни услуги на гражданите. Не отговарят на истината твърденията, че на мястото е имало „20 полицаи от икономическа полиция“, тъй като секторът „Противодействие на икономическата престъпност“ няма в своя щат толкова служители.
След приключване на действията всички резултати са събрани, обобщени, анализирани и незабавно докладвани от разследващ полицай на прокурор от Районната прокуратура в Панагюрище. По случая е образувано досъдебно производство.
Всички действия на полицейските структури от ОДМВР-Пазарджик са продиктувани само и единствено от задължението ни да защитаваме обществения интерес, правата на гражданите и прилагане на законите действащи в страната ни".

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси