Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Стрелча внесе в съда Районна прокуратура-Панагюрище

Написана от  Сряда, 27 Март 2019 19:15
Днес, 27 март 2019 г., Районна прокуратура-Панагюрище, внесе искане в съда за отстраняване от длъжност 
на Стойно Чачов, кмет на община Стрелча. Той е привлечен като обвиняем, че през 2016 г., като кмет на община Стрелча, е принудил служител на общинската администрация да извърши нещо противно на волята си – да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без дата, като за целта е употребил заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че, ако не подаде молба, ще бъде освободен веднага от работа. Чачов е злоупотребил с властта си като работодател – кмет на община Стрелча, като е наредил  молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя – престъпление по чл. 143 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Спрямо Стойно Чачов е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева, която е внесена. 
Районна прокуратура-Панагюрище е внесла искане за отстраняване от длъжност на Чачов като кмет на община Стрелча, на основание чл. 69 ал. 1 и ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс,  с оглед на обстоятелството за наличие на данни, че служебното му положение може да създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.
Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи заседание по искането на прокуратурата, допълват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино