Изграждане газопровод; сн. вдясно - изграждане на гозапреносна мрежа в Габрово. Изграждане газопровод; сн. вдясно - изграждане на гозапреносна мрежа в Габрово. novini.bg; сн. вдясно - Булфото

Преносна газопроводна мрежа до Панагюрище

Написана от  Понеделник, 25 Ноември 2013 14:53
Пет нови споразумения за безвъзмездна помощ на стойност над 85 милиона евро бяха договорени в Лондон между Министерството на икономиката и енергетиката и  донорите на Международния фонд „Козлодуй”, съобщиха от икономическото ведомство преди повече от седмица.
Едно от тях е принципното съгласие за подпомагане на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници за изграждането на преносни газопроводни мрежи с автоматични газорегулиращи станции до Свищов, Панагюрище и Пирдоп, Банско и Разлог, уточняват от energyonline.bg. „Проектът е в съответствие с целите и приоритетите на Международен фонд „Козлодуй”, тъй като ще допринесе за намаляване на отрицателните последствия от затварянето на блокове от 1 до 4 на АЕЦ „Козлодуй” чрез значително намаляване на консумацията на електричество и подобряване на енергийната ефективност при крайните потребители, в частност в жилищния сектор”, пояснил енергийният министър Драгомир Стойнев.
От министерството отбелязват, че тази асамблея е последната, на която се вземат решения за проекти по т.нар. „неядрен“ прозорец, от който е част и довеждането на газопреносна мрежа до Панагюрище. За следващия период 2014-2020 г. средствата ще отиват само за извеждането от експлоатация на блоковете четирите блока в „Козлодуй“.
Кметът на общината Никола Белишки преди дни обясни, че инвестицията за Панагюрище ще струва около 3 600 000 лева.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси