Работната среща на екипите по приемна грижа в областта; сн. вдясно - информационно табло в панагюрската дирекция "Социално подпомагане". Работната среща на екипите по приемна грижа в областта; сн. вдясно - информационно табло в панагюрската дирекция "Социално подпомагане". pz.government.bg; сн. вдясно - oshtepan.com

Настаняват дете с увреждания в приемно семейство

Написана от  Понеделник, 25 Ноември 2013 09:57
На 2 декември предстои да бъде изведено в приемно семейство дете с увреждания, което е настанено в момента в Дома за медико-социални грижи за деца в Пазарджик, съобщиха от Областната администрация.
Това ще е бялата лястовичка за Пазарджик, коментирали участници в работна среща на координаторите по проекти и екипи „Приемна грижа“.
От началото на годината в област Пазарджик в приемни семейства са настанени 68 деца. При 43 деца е предотвратено настаняването в институция и е съдействано детето да остане в семейна среда. 30 деца са настанени в специализираните институции. 110 са утвърдените до момента приемни семейства, като 38 от тях са свободни и при тях не са настанени все още деца.
Социалните работници отчитали факта, че все повече семейства декларират готовност да приемат бебета и малки деца. Те били мотивирани от екипите по „Приемна грижа“ да приемат за отглеждане деца на възраст 0 и повече дни. Дори имало настанено дете в приемно семейство директно от родилен дом, без да преминава през институциите.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси