Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Според Специализирана прокуратура - София няма закононарушения от страна на бившия зам.-кмет на общината Георги Павлов, пише в-к "Още ПЛАМ"

Написана от  Вторник, 05 Март 2019 17:27
Любопитна информация от Специализирана прокуратура - София по повод сигнали за закононарушения на местната изпълнителна власт поднася вестник "Още ПЛАМ"

в брой 148, който излезе в края на февруари.
На втора страница изданието публикува извадки от отговора на прокуратурата относно няколко сигнала на гражданин от Панагюрище, свързани с обществени поръчки. В Постановление от 29 януари 2019 г. прокурор Христина Христова 
пише, че „по преписката е възложена и извършена проверка от Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. В резултат на извършената проверка е снето писмено обяснение от Никола Белишки, кмет на община Панагюрище, и Георги Павлов…”
След приключване на проверката материалите по преписката били изпратени на Специализираната прокуратура, която не била установила  „действия на длъжностни лица, които да осъществяват от обективна страна състава на чл.282 от НК”. И още: „Извършените действия от община Панагюрище, в частност заместник-кмета Георги Павлов, не обективират извършени закононарушения… и може да се направи обоснован извод за липса на същите…” Според прокурор  Христова  „проведените обществени поръчки се явяват целесъобразни, необходими, доколкото община Панагюрище е счела същите за такива”.
В първия си бройза годината в-к "Още ПЛАМ" публикува и интервю с Веселина Ралчева в качеството й на "Бизнесмен на годината" и председател на Общински съвет - Панагюрище в мандат 2011-2015. Според г-жа Ралчева "
в момента сесиите са скучни. Преминават като по сценарий – всички са съгласни с всичко... Постепенно ролята на съветниците се обезличи. Вина за това, разбира се, имат и двете страни – и управляващите, които тотално отхвърляха всяко предложение, което се внесе от друга политическа сила, и от самите съветници от опозицията, които постепенно се отказаха да се борят и да бъдат активни..." След 30 години активност в политическата сфера госпожа Ралчева се оттегля и не смята повече да се занимава с политика, защото "човек се изчерпва. Трябва да дойдат нови хора, ново поколение". 
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино