Запалване на пиратка и фойерверки над Панагюрище Запалване на пиратка и фойерверки над Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Внимавайте с пиротехническите изделия и най-вече с пиратките, предупреждават огнеборците

Написана от  Събота, 22 Декември 2018 19:40
Огнеборците съветват да не оставяте включени без надзор отоплителни уреди, светеща украса на елхи или прозорци в дома.
Гражданите да бъдат особено бдителни при използването на пиротехнически изделия в новогодишната нощ. От полицията припомнят, че употребата на пиротехнически изделия е забранена в превозни средства, закрити помещения, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на болници, детски градини, училища, църкви и приюти и др.
В близост до лицето или в затворени помещения при възпламеняване пиратки, римски свещи, пиротехнически батерии могат да предизвикат локални изгаряния и травми. Травми на крайниците може да предизвика и натискането им с крак.
Особено опасна и тревожна е практиката да се възпламеняват пиратките, след като се поставят в бутилка или друг съд. Детонацията в тясното пространство разбива бутилката и отхвърчащите стъкла могат да причинят сериозни наранявания не само на ползващия пиротехническото изделие, но и на случайно преминаващи хора.
От ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик пожелават на всички жители и гости на областта светли празнични дни !
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси