Пожарно-тактическо учение за овладяване на последиците от силно земетресение се проведе в "Асарел-Медет" АД

Написана от  Петък, 07 Декември 2018 19:11
Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от възникнало земетресение се проведе на територията на „Асарел-Медет“ в Панагюрище.
В него участваха над 60 души и техника на основните съставни части на Единната спасителна система в област Пазарджик, сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив, аварийно-спасителното звено към „Асарел Медет“ АД и доброволното формирование към община Панагюрище.

Началото на учението е дадено с получаване на сигнал за възникнало силно земетресение на територията на страната ни с най-много поражения в района на Панагюрище и околността. При дежурния диспечер на компанията е получен сигнал, че в дренажната галерия към пречиствателна станция има блокирани хора, които се нуждаели от помощ.
 
Първоначално към мястото  потеглят огнеборците от аварийно-спасителната служба на предприятието, а малко по-късно към тях се присъединяват и пожарникари от Панагюрище, Пазарджик и Пловдив. На мястото на инцидента пристигат екипи на РУ-Панагюрище, Спешна помощ и доброволци от БЧК.

Освен тази първоначална ситуация в хода на учението са разиграни и случай на разкъсан газопровод на площадка за декомпресиране на природен газ, както и пропукване в резултат на силния трус на резервоар за оборотна вода с обем 35 000 м3.
Всички действия на място са ръководени от мобилен диспечерски център начело с директора на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов.
Още на инструктажа преди събитието комисар Панайотов извежда пет цели на пожаро-тактическото учение–да се оцени координацията и взаимодействието между структурите, които участват в Единната спасителна система, да се види взаимодействието и координацията в Общинския щаб в Панагюрище, да се прецени организирането на комуникацията в кризисна ситуация, да се спазват всички изисквания за техническа безопасност и да се видят реакциите и подготовката на участниците в тренинга.
Комисар Панайотов благодари на „Асарел-Медет“АД за домакинството, като припомни случаите, в които екипите на компанията са помогнали при пожари, наводнения или бедствени положения в Панагюрище, Велинград, Пазарджик и Лесичово. Кметът на общината Никола Белишки, който е председател на Общинския щаб за защита на населението при бедствия и аварии, също посочи, че дружеството „винаги досега се е отзовавало и има ресурса да помогне при кризисни ситуации и бедствия както в общината, така и в областта“. Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов също поздрави всички участници в тренировката.
Източник и снимки: Пресцентър ОДМВР-Пазарджик
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси