Ремонт по ВиК-проекта; сн. вдясно - В.Ралчева, Н.Белишки, Г.Павлов Ремонт по ВиК-проекта; сн. вдясно - В.Ралчева, Н.Белишки, Г.Павлов oshtepan.com

ВиК проектът върви в срок, пращат проби от материал за засипване

Написана от  Вторник, 19 Ноември 2013 08:52
Изпълнението на строително-монтажните работи по проект „Интегриран инвестиционен проект във ВиК сектор за град Панагюрище” е в срок, стана ясно на 18 ноември, когато се проведе съвместното заседание на две от комисиите на Общинския съвет – по бюджет и икономика на общината и по териториално и селищно устройство.
Освен представители на фирмата изпълнител „Аква Груп 99”, подробни разяснения пред десетина общински съветници и местните медии даде и кмета на общината Никола Белишки.
До края на седмицата се очаква да бъде взета проба от кариера, от която се ползва материал за засипване на изкопаните канали, по настояване на общинската съветничка Людмила Пашова-Терзийска и граждани. Васил Поптолев от „Хидроинвест” обеща пълно съдействие. Идеята е пробата да се даде в различна от ползваната до момента лаборатория за анализ, която също да даде становище. Градоначалникът бе категоричен, че няма интерес да крие нищо, а изпълнителите обещават незабавна реакция, в случай че материалът не отговаря на нормите.
Над два часа и половина бяха задавани въпроси, от които се разбра, че ремонтите по т.нар. линейна мрежа трябва да приключат на 24 юни 2014 година, след което ще бъде изградена Пречиствателната станция за отпадните води. Технологията изисква на едно и също място да се копае по няколко пъти, акцентира ръководителят на строителните дейности Веселин Цветков – етапите включват копаене за поставяне на най-голямата тръба за канализация, временно привързване на сградно-водопроводни отклонения, копаене за улични оттоци (дъждарки) и накрая, и за водопровода. Градоначалникът не за пръв път поясни, че има изготвено предварително инвестиционно проучване за 100% от територията на Панагюрище, но с настоящия проект ще се обхване около 52%, което включва подмяна на около 33км канализация, на 24 км водопровод и изграждане на пречиствателна станция. По-малкият обем подмяна на водопровод е изискването на програмата, той да е съпътстваща дейност. Правим компромиси, където е възможно, обясниха и кметът и Цветков в отговор на въпрос на председателят на ОбС Веселина Зумпалова-Ралчева как става включването на хората към мрежата.
Възстановяването на пътната настилка и тротоарите в по-голямата си част се очаква да бъде през пролетта, ще бъде частично, има наети панагюрски фирми, които също работят по ремонтите, както и осем панагюрци на трудов договор в „Аква Груп 99”, се разбра още от поясненията на Белишки и Светлин Стойчев, също представител на фирмата изпълнител.
В резултат на срещата се очаква публикуването на карти с планираните за седмица напред ремонти, както в информационните сайтове, така и на информационните светлинни табла.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси