Над четири пети от работодателите (76,6%) в област Пазарджик са с нагласа да предложат постоянна заетост.

Написана от  Неделя, 21 Октомври 2018 19:55
Какви са потребностите на бизнеса от работна сила в област Пазарджик към 17 септември 2018 г., разисква Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие
на свое редовно заседание на 19 октомври, председателствано от заместник-областния управител г-н Петър Белчев. По време на заседанието беше представена информация за онлайн проучване, което Агенцията по заетостта провежда сред работодателите в страната. В срока на провеждане на проучването от работодатели от област Пазарджик в системата са валидно въведени електронни формуляри от общо 290 работодатели, което, сравнено с броя на 247 работодатели, участвали в първото за 2018 пилотно проучване, отбелязва ръст от 17%. Анализът на резултатите сочи, че половината от анкетираните работодатели (50,4%) осъществят стопанска дейност в областта на индустриалните и производствени дейности и търговията.
С най-висок приоритет при подбора на назначаваните кадри, според анкетираните, са позитивните лични качества за самоконтрол и дисциплина - 74,5%. Поставянето на първо място (с 29,7%) сред ключовите компетентности на инициативността свидетелства за повишените очаквания на работодателите към степента на ангажираност на наетите от тях към бизнеса им.
В област Пазарджик 60,3% от анкетираните (общо 175 от 290 работодатели) имат намерение в следващите 6 месеца да назначават нов персонал. Над четири пети от работодателите (76,6%) са с нагласа да предложат постоянна заетост. Това е един много добър резултат, който показва, че работодателите се ориентират към стабилитет на трудовото правоотношение, съобщиха от пресцентра на Областна администрация.
Членовете на Комисията по заетостта обсъдиха и изпълнението на регионална програма за заетост за 2018. Прегледът на изпълнението на програмата през първите 3 месеца, въз основа на получената от общините и ДБТ информация, сочи, че поставените пред програмата социални ефекти се постигат. Общата оценка за програмата е положителна. Участниците споделят общо намерение регионалната програма за заетост да продължи и през 2019 г.
При осъществените от ДБТ в областта многобройни проверки на място не са установени нарушения.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси