Учители и родители от СУ "Нешо Бoнчев" и институции - заедно за всяко дете

Написана от  Четвъртък, 11 Октомври 2018 19:56
През тази учебна година Средно училище „Нешо Бончев” започва работа по още един проект, насочен към взаимодействието между всички страни в образователния процес.
Проектът „Заедно за нашите деца”, финансиран от Национална програма „Заедно за всяко дете - 2018”, има за цел повишаване на родителския капацитет и ангажираност при задържане на ученици в училище. Заложените дейности и лектории, координирани от училищния педагогически съветник Илияна Александрова, са насочени към общата работа с родителите, като основно ще се акцентира върху засилване на доверителната връзка между родители – ученици – учители. Предвиждат се родителски срещи на различни теми: „Семейно планиране и защо е важно детето да учи“, „Хранителен и двигателен режим в ученическа възраст“, „Детски болести“, „Модели на семейно възпитание“, „Агресията в училище“; „Наркотична зависимост“; „Приемливи поведенчески модели в обществото“ и др. Училището ще си партнира с ЦОП „Зора“, лекари консултанти, организация „Амалипе”, инспектор от Детска педагогическа стая. Ще бъдат присъждани награди за ученици, успешно завършили І и ІІ срок, както и поощрения за родители с нисък социален статус, чиито деца посещават редовно училище и отбелязват напредък.
Екип „Реклама”, СУ „Нешо Бончев”
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси