Прокуратурата привлече като обвиняема 40-годишна жена за кражба на пари от църква

Написана от  Четвъртък, 04 Октомври 2018 22:17
Районна прокуратура-Пещера привлече като обвиняема В.В., на 40 г., че на 29.09.2018 г. в гр. Пещера от църквата „Света Петка“ 
е извършила кражба  /от стая за продажба на свещи/, като отнела чужди движими вещи - портфейл и намиращи се в него пари – 180 лв., без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив -престъпление по чл.  чл.196 ал.1 т.1 във вр. чл. 194 ал.1  и чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Тя е била осъждана преди за престъпления против собствеността, като последното ефективно наказание „лишаване от свобода“ е изтърпяла през  август 2018 г., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Предстои Районна прокуратура - Пещера да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата В.В.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси