Стоян Иванов от Панагюрище е в Румъния като част от българската група по проект от програма "Еразъм+"

Написана от  Четвъртък, 26 Юли 2018 09:33
От 18 до 30 юли 17-годишният Стоян Иванов от Панагюрище е един от 12-те български участници по проекта
„Фотография на участието“ - инструмент за ангажиране, изграждане на умения и социални иновации и застъпничество”, който е по европейската програма „Еразъм+“ и се реализира в северната ни съседка Румъни, в района Калиманести, известен с термалните си извори.
С приоритет по проекта са младежи с артистични и/или фотографски умения на възраст 17-30 г. Настаняването, храната и пътните разходи се покриват на 100% от организаторите. В проекта участват представители от Румъния, България, Италия, Холандия, Полша и Франция.
Месец преди да тръгне, Стоян сподели за oshtepan.com, че е избрал да участвам в този проект, защото насърчава добрите европейски практики, а за него приобщаващото и иновативното образование са много важни. Другата причина е чрез подобен тип социлни проекти той може да работи за един по-социален свят с грижа към хората, за каузата всеки човек да бъде по ЧОВЕК. 
Първите впечатления на Стоян Иванов от реализацията на проекта в Румъния са, че мястото много тихо и спокойно, а хората са широко скроени. "Ние сме като едно голямо семейство - подкрепяме се, помагаме си, забавляваме се и се ядосваме заедно. Провеждаме много енерджайзери, конференции и пр. Истински се радвам, че имам възможност да се докосна до други култури, да се запозная с нови хора, да разбера за кътчета, за които не съм и подозирал. Българската група е изключително активна. Скоро предстои и българската културна вечер", разказа панагюрският младеж за oshtepan.com.

Последният проект, в който Стоян Иванов участва по програма "Еразъм+", бе в Атина, Гърция.
Преди това той представяше България по проект в Син
гапур.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси