"Асарел-Медет" АД подкрепя световната инициатива "Часът на Земята"

Написана от  Петък, 23 Март 2018 16:23
Ръководството на „Асарел-Медет”АД призовава работещите в дружеството да се присъединят към инициативата „Часът на Земята”,
изключвайки осветлението в домовете си за един час - от 20.30 ч. до 21.30 ч. на 24-ти март /събота/. По този начин всеки ще може да изрази своята солидарност съпричастност и към климатичните и екологични проблеми на планетата.
За поредна година Община Панагюрище се включи в „Часът на Земята“. В подкрепа на инициативата, в седмицата от 19-ти до 24-ти март, бяха организирани и проведени редица мероприятия, инициирани от ученици, преподаватели и ръководители в цялата община. „Асарел-Медет”АД подари къщички за птици на учениците от ученическия парламент в знак на солидарност към световната инициатива „Часът на Земята’2018”. Част от къщичките са изработени от деца, участвали в инициативата „Гордея се с труда на моите родители”, а останалите от тях ще бъдат ръчно сглобени, декорирани и поставени от самите ученици.
Знаковото световно събитие на WWF „Часът на Земята”, за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Природозащитната инициатива обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.
Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г. „Часът на Земята” вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп „Часът на Земята” фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси