ОУ "Проф.Марин Дринов" - Панагюрище се подготвя за световната инициатива "Часът на Земята". Ще има и екосъстезание

Написана от  Вторник, 13 Март 2018 19:55
 
ОУ „Проф. Марин Дринов“ и тази година ще се включи в инициативата на природозащитната организация WWF – Часът на Земята на 24 март
от 20:30 ч. до 21:30 ч
Училището подготвя няколко мероприятия в подкрепа на световната инициатива.
В периода 19-23 март учителите по ИТ ще изготвят с учениците от пети клас презентации на тема „Свържи се с природата”.
Ще бъдат изработени и разпространени брошури „Основни идеи за икономия на енергия”.
На 20 март часът на класа за учениците от 2, 3 и 4 клас ще е под надслов „Часът на Иви и Енчо. Уроци за енергия и икономия”.
На 22 март от 14:00 часа в актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов“ ще се проведе екосъстезание „Свържи се с природата” в групите за целодневна организация в 4 клас.
На 23 март ще бъдат изработени постери в училищните коридори.
За час на тъмно в подкрепа на Земята на 24 март, призовават дриновци.
Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята днес се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, Часът на Земята ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.
През последното десетилетие Часът на Земята вдъхнови милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и на природата, ръководени от WWF и много организации. Движението спомогна за създаването на 3,4 милиона хектара защитена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена "Часа на Земята" в Уганда и помогна за приемането на ново законодателство за опазване на моретата и горите в Русия.
През 2018 г. екипите на WWF по света ще използват движението, за да подчертаят най-важните екологични проблеми в своята страна или регион. В Колумбия хората ще призоват държавата да се ангажира с нулево обезлесяване до 2020 г. Очаква се Френската Полинезия да предприеме действия, за да защити 5 милиона квадратни километра от моретата си, за да запази океанските екосистеми. В Гватемала гражданите ще дадат своя глас за опазването на сладководните води. В Непал WWF ще мобилизира обществена подкрепа за бъдещето на чиста, възобновяема енергия за всички.
От днес поддръжниците на инициативата могат да посетят международната платформа connect2earth.org, за да споделят какво означава за тях биоразнообразието и природата в местата, където живеят, и да научат повече за природозащитата. Създадена в партньорство със секретариата на Конвенцията на Обединените нации за биологично разнообразие, платформата ще свързва хора и инициативи, за да изгради масова осведоменост относно ценностите на биологичното разнообразие и природата чрез глобален обмен на идеи по въпроси като климата, здравословните океани и устойчивия бизнес.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси