Днес е 15-ият рожден ден на Гугъл. Днес е 15-ият рожден ден на Гугъл. novini.bg; seoptimizacia.com

Гугъл става на 15 и иска естествен разговор с нас

Написана от  Петък, 27 Септември 2013 10:01
Днес най-голямата търсачка в World Wide Web отбелязва 15-ия си рожден ден. Вчера dnevnik.bg съобщи, че Google е започнала поетапното активиране на новия алгоритъм на търсачката си.
Той се казва Hummingbird (Колибри) и има за цел значително да подобри ефикасността на търсачката.
Основната функция на Hummingbird се изразява в подбора на резултатите след въвеждане на ключовите думи. Задачата на новия алгоритъм е да се справя с по-дълги и сложни въпроси. Обновлението се смята за най-голямата промяна в интернет търсачката от 2010 г. насам. Hummingbird е започнал да работи още преди около месец, като е и своеобразен подарък за 15-годишнината на компанията.
И макар това да е най-голямата промяна в метода на работа на Google, масовият потребител най-вероятно няма да забележи особена разлика. Това е част от идеята на интернет гиганта. Компанията иска да подобри качеството на подбраните резултати, но без да кара потребителите да променят навиците си на работа.
Крайната цел на Google е „да се провежда естествен разговор между човека и търсачката”. За да се достигне до нея обаче, все още има много работа и компанията не се наема с ориентировъчни срокове, кога ще се доближи до нея.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси