Почивната база на МВР в Стрелча. Почивната база на МВР в Стрелча. oshtepan.com

Днес Стрелча изпрати последните бежанци

Написана от  Петък, 20 Септември 2013 11:50
Бежанци от Сирия за пет дни са били настанени в почивната база на МВР в Стрелча. Вчера част от хората са напуснали, а днес и последните си тръгнаха, разказаха местни за oshtepan.com.
Около 100 души са били в базата, като голяма част от тях са били деца, като е имало и бебе на 2-3 месеца. След себе си са оставили чистота и ред. Жители на Стрелча са помогнали с 10-ина чувала дрехи и храна, защото сирийците пристигнали по къси ръкави директно от границата. Местните не знаеха накъде са били отведени чужденците, но подчертаха, че са им се сторили изключително чисти и добри хора. В базата на МВР в Стрелча сирийските бежанци са получавали закуска, обяд и вечеря, каза човек от обслужващия персонал.
В прессъобщение от МВР вчера разпространиха, че премиерът Пламен Орешарски е заявил, след среща с кметове на населени места, където има възможност за настаняване на бежанци: „Ще подобрим комуникацията с кметовете, за да реагираме своевременно на ситуацията с бежанците”.


Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси