Евгения Кацарева Евгения Кацарева Снимките са предоставени от Е.Кацарева.

Панагюрче беше в център на NASA

Написана от  Четвъртък, 05 Септември 2013 13:24
От тренировъчния център на NASA в Турция, Space Camp, през втората половина на август се завърна Евгения Кацарева. Тийнейджърката разказа, че е била изключително впечатлена от големината на базата, която е една от трите в света, извън пределите на САЩ. Момичето бе ученичка в СОУ „Нешо Бончев” до миналата учебна година, като през настоящата 2013/2014 вече ще учи в пловдивската езикова гимназия „Иван Вазов”.
Евгения, както и други
22 българчета, заедно с още 70 деца от различни държави, са влизали в симулатор и реплика на космическа совалка. Спечелилите посещението в базата на NASA българчета са били ръководени от представители на Центъра за творческо обучение, който организира конкурс и представлява космическия център в България.
С вълнение Евгения описа една от поставените им задачи –да успят да приспособят хората за живот на Марс. Сред служителите на обучителния център е имало и българин, но като цяло комуникацията е била на английски.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси