Децата са сред честите ползватели на световната мрежа. Децата са сред честите ползватели на световната мрежа. cio.bg; сн. вдясно - novini.rozali.com

42% от българите не влизат в интернет

Написана от  Понеделник, 12 Август 2013 17:09
42% от българите никога не са влизали в интернет, обяви днес в.”Сега”, позовавайки се на данни от Националния статистически институт (НСИ).
През 2006 г. този процент е бил 70. Най-изостанали в това отношение са хората в Северозападна България - 56%.
От 2006 г. насам двойно се увеличават лицата, които могат да свързват или инсталират други устройства към компютъра (принтери, модеми и т.н.), както и да архивират файлове, сочат
данните на НСИ. Съгласно тях  едва 26.6% от българите ползват интернет, за да контактуват с институциите. През 2008 г. тези хора са били почти три пъти по-малко. Повечето хора, които сега посещават страници на институциите в интернет, го правят, за да прочетат и набавят информация. Малцина са онези, които теглят формуляри, бланки, връщат ги по електронен път попълнени и т.н. Малкият дял на тези хора се обяснява със слабото развитие на е-услугите. Съвсем малко са хората, които пазаруват онлайн. Само 9% казват, че през последните 12 месеца са поръчвали стоки или услуги за лични нужди. Най-висок е делът на търговията с дрехи, спортни стоки, поръчки на екскурзии, хотелски резервации и покупки на учебни помагала.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси