Конкурсът "Дърво с корен" предизвиква все по-голям интерес. Конкурсът "Дърво с корен" предизвиква все по-голям интерес. carpatys.com; сн. вдясно - www.360mag.bg

„Дърво с корен” за четвърта година

Написана от  Сряда, 24 Юли 2013 09:36
За четвърта поредна година стартира конкурсът „Дърво с корен” на фондация „ЕкоОбщност”, който цели да достигне и докосне повече хора с истории за любими дървета, отпечатали се в живота ни с истории от детството, спомени за запазени родове, израстването, приятелството, природата и родното място. Тази година номинации се приемат до 15 септември в 4 категории, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите Пазарджик.
Категориите са:
-Дърво с корен – водещата категория, която ще осигури преглед и грижа за дървото-победител, а то ще представи и България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2014”;
-Млад природолюбител – за дървета, номинирани от младежи, младежки групи, ученически клубове, училища или детски градини;
-Дърво с бъдеще – за номинации на млади дръвчета, за които някой полага грижа и подпомага развитието им. Новото в тазгодишния конкурс е, че включва специална категория за вековни дървета на територията на София - „Вековните дървета говорят”.
Жури ще посочи и 10-те най-интересни дървета с истории от цялата страна, за които всеки ще може да гласува онлайн, за да бъде избран победителят в конкурса „Дърво с корен”. Гласуването ще се осъществи онлайн и ще се проведе от 1 октомври до 1 ноември, на страницата на фондация „ЕкоОбщност” – www. bepf-bg.org. Състезанието е отворено за участници от всички възрасти. Допуска се и участие на групи по интереси, напр. клубове (вкл. професионални, младежки, ученически, др.), неформални групи и институции, организации, фирми.
Още информация може да намерите на електронната страница на РИОСВ - Пазарджик.
Конкурса „Дърво с корен” през 2012 година спечелиха вековните дървета от с. Глушник - черница и два ореха, които се състезаваха с обща номинация. През 2011 година най-много гласове получи „Дървото на желанията”, бряст край с. Нисово, Русенско.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси