Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Всеки може да намали своя хранителен отпечатък Всеки може да намали своя хранителен отпечатък blog.overgas.bg; сн. вдясно - Архив "ОщеПан"

Да мислим и пестим, когато ядем

Написана от  Сряда, 05 Юни 2013 10:23
„Мисли. Яж. Пести. Намали своя хранителен отпечатък” е темата на днешния 5 юни – Световен ден на околната среда.
Целта на Организацията на Обединените нации е да се фокусира общественото внимание върху разпиляването и загубата на храна. Кампанията се акцентира върху проблема и абсурда за това, че огромни количества продукция никога не достига от нивата до масата. Всъщност поне 1/3 от всичко, което се отглежда на планетата, се губи между полето и потребителя. Това е етичен, икономически и природен проблем, като се имат предвид огромните загуби на енергия, вода, тор и други вложения в резултат на производството на храна, която така и не се изяжда.
Но от ООН обясняват, че всеки човек може със своите действия да допринесе за ограничаване на проблема. Като например – да избира храни, които имат по-малко вредно влияние върху околната среда, като органични храни, при производството на които не са използвани химикали. Или като избира да купи нещо местно, това би означавало, че храните няма да бъдат транспортирани със самолет през половината свят и с това ще се ограничат емисиите.




Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино