Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед за по-строги противоепидемични мерки в България

Написана от  Петък, 20 Март 2020 19:15
Във връзка с усложняващата се ситуация, свързана с разпространението на коронавируса, считано от 0.00 часа на 21 март, 
със своя заповед №РД 143/20.03.2020 министърът на здравеопазваето Кирил Ананиев въвежда по-строги противоепидемични мерки на територията на Република България. Това обяви той на брифинг заедно с ръководителя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор проф.Венцислав Мутафчийски след среща с министър-председателя.
Новата заповед на министър Ананиев гласи:
1.Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и на закрити обществени места. 

2. Органите на МВР да организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и да извършват проверки за целта на пътуването на гражданите.

3. През контролно-пропусквателните пунктове по т.2 се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, медицински документ или документ за самоличност.

  • II.Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 часа до 10.30 часа всеки ден.
  • III.Заповедта да се съобщи на министъра на вътрешните работи и областните управители, които да уведомят съответно директорите на съответните дирекции на Министерство на вътрешните работи икметовете на общини.
  • IV. Директорите на областните дирекции на Министерство на вътрешните работи и кметовете на общини да уведомят заинтересованите лица и да създадат организация за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.
  • V.Мерките са в сила до изричната им отмяна.
  •  
Изключения от забраната за посещение на паркове и градини ще се правят за собственици на домашни любимци. Те ще могат да извеждат кучетата си на определените места, но без да се струпват, уточни на брифингаа здравният министър.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси