Моменти от официалната церемония по награждаване Моменти от официалната церемония по награждаване СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Гран при за ФТС "София-6" и две първи места - за съставите от Русия и Китай - на Международния младежки танцов фестивал "Пъстър свят

Написана от  Събота, 20 Юли 2019 20:52
 
Озари се на Илинден вечерта панагюрският централен площад. Блесна от слънчеви усмивки и искри в очите,
които често се навлажняваха и от които се търкулваха сълзи от радост. Поводът за сълзи бе официалната церемония за награждаване на победителите в Шестото издание на Международния младежки танцов фестивал "Пъстър свят", който започна на 17 юли.
Най-голямата награда - Гран при - професионалното жури присъди на Фолклорния танцов състав "София-6". Купата и грамотата на танцьорите връчи зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова, под чието ръководство бе организирано вълнуващото събитие.
Поради изключително богатите с хореографски елементи и перфектно изпълнени танци, тази година журито даде две първи места - на съставите от Русия и Китай.
На второ място журито класира танцьорите от "Розова долина" - Карлово, които по време на конкурсната програма пресъздадоха с изтънчени стъпки и топла душевност омайната атмосфера по време на розобер. По атрактивен начин карловчани пренесоха публиката на розовите масиви, където ухае на свежест. 
 


С трета награда от фестивала си тръгна танцовият състав от гр.Годеч "Лудо младо".
 

Специалната награда на Община Панагюрище получи Танцов състав „Ballet Folclorico De Padre Las Casas”
от Чили
която е в далечната нам Южна Америка. Наградата връчи кметът на общината Никола Белишки.


Специалната си награда "ОПТИКС" АД връчи на танцовия състав "Тиквеш" от побратимения на Панагюрище македонски град Кавадарци.
Освен първо място Танцов състав  „Inner Mongolia Arts University Art group” от Китай получи и специална награда от името на Федерацията на българските фолклорни групи.
Специална награда получи и Ансамбъл „New generation of Lakvasti” от Грузия от името на Съюза на българските музикални и танцови дейци.
Официалната церемония за награждаване започна с връчване на грамоти за доброволчество на млади хора от Панагюрище, помогнали по време на фестивала. Грамотите им връчи зам.-кметът Г.Матанова.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси